چرا مقاله خود را در ISI چاپ کنیم؟
همانطور که در مطلب ”ISI چیست“ گفته شد، ISI مرجعیه برای لیست کردن نشریات معتبر. ISI هیچ نشریه یا مقالهای از خودش نداره و چاپ کردن مقاله در ISI یعنی چاپ کردن مقاله تو یکی از نشریاتی که تو ISI لیست شده. دلیل اینکه میل به انتشار مقاله تو نشریات لیست شده تو ISI بین محققان بیشتره به این خاطر که ISI نشریات معتبر رو لیست کرده که چاپ کردن مقاله تو اونا، امتیازات زیادی برای شما داره. این امتیازات در ادامه معرفی شدهاند.
اولین امتیاز چاپ کردن مقاله تو نشریات ISI، بیشتر خونده شدن مقاله شماس. نشریاتی که تو این مرجع لیست شدن همگی متعلق به انتشاراتهای معتبر هستن. (که در مطلب ”ISI چیست“ مهمترین اونا نام برده شد) انتشاراتها همگی پایگاههای داده آنلاینی دارن که پژوهشگران برای پیدا کردن مقالات معتبر به سراغ اونا میرن. پس اگر شما هم مقالهای در نشریات این انتشاراتهای معتبر داشته باشید، حتما مقاله شما توسط پژوهشگران برتر تو اون رشته خونده میشه.
امتیاز مهم دیگه اینه که، ارجاعاتی که شما به مقالات معتبر دادید قابل ردیابی خواهند بود. از طریق ISI، شما میتونید بفهمید که چه مقالاتی به یک مقاله خاص ارجاع دادن. پس اگه شما تو مقاله خودتون به یک یا چند مقاله مهم ارجاع داده باشید، مقاله شما بیشتر خونده میشه. چطور؟ خوب تصور کنید مقاله A خیلی مقاله معتبریه. شما تو مقاله خودتون به مقاله A ارجاع دادید. یک پژوهشگر که مقاله A رو خونده، میاد تو ISI تا ببینه چه مقالاتی به مقاله A ارجاع دادن، تا اونا رو هم بخونه، چون طبیعتاً هر مقالهای که به مقاله A ارجاع داده باشه، تو همون موضوعیه که مقاله A نوشته شده بود. پس از این طریق، مقاله شما بیشتر خونده میشه.
امتیاز سوم، موتور جستجوی ISI است. پایگاه ISI یک موتور جستجو در اطلاعات (یا همان متادیتا) مقالات داره. در اصطلاح، ISI یک پایگاه کتابشناختیه. پژوهشگرای زیادی برای جستجوی مقالات مورد نظر خودشون، از ISI استفاده میکنند. پس مقاله شما از این طریق هم میتونه توسط دیگران پیدا و خونده بشه.
به عنوان امتیاز آخر، باید گفت که چاپ کردن مقاله تو ISI برای فرد امتیاز آکادمیک بالایی داره. شما میتونید تو رزومه خودتون بگید که مثلاً 5 مقاله تو ISI منتشر کردید. از این گذشته، برای رسیدن به مراتب علمی بالا، معمولاً چاپ کردن مقاله تو ISI الزامیه.
از این همه گذشته، مقاله شما برای معتبر بودن حتماً نباید تو یکی از نشریات ISI منتشر بشه. اگر مقاله شما در یکی از نشریات پایگاه کتابشناختی Scopus (که در مطلب ”ISI چیست“ بطور مختصر معرفی شد) هم منتشر بشه، همه امتیازات بالا رو خواهید داشت. یه تحقیقات تو سال 2016 نشون میده که پایگاه Scopus بیشتر نشریات ISI رو پوشش میده و از اونجایی که تعداد نشریاتش بیشتره (بیش از 34.000 نشریه در مقابل 24.000 نشریه ISI)، نشریاتی که فقط تو Scopus لیست شده باشن بیشتر از تعداد نشریاتیه که فقط تو ISI لیست شدن؛ پس مرجع کاملتریه.
با این وجود، اگر نشریهای که شما برای چاپ مقالتون انتخاب کردید، نشریه خوب و معتبریه، مطمئن باشید که یکی از این مراجع حتماً اون رو پوشش میدن.
مطالب مرتبط:
داستان مقاله - قسمت اول - چرا مقاله بخوانیم؟
داستان مقاله - قسمت دوم- مقاله چیست؟
داستان مقاله - قسمت سوم - چرا مقاله انگلیسی!
داستان مقاله - قسمت چهارم - چه مقالهای بخوانیم؟(1)
داستان مقاله - قسمت پنجم - چه مقالهای بخوانیم؟(2)
داستان مقاله - قسمت ششم - چه مقالهای بخوانیم؟(3)