منطقی به نظر میرسد که اگر آب سردتر را در فریزر بگذاریم زودتر از آب داغ یخ میزند! اما آزمایشاتی وجود دارد که خلاف این موضوع را نشان میدهد. در شرایط مساوی آب گرم زودتر از آب سرد یخ میزند که توضیح علمی نیز برای این قضیه وجود دارد. تاریخ کشف این واقعه به قرنها پیش باز میگردد، شاید برای شما هم جالب باشد که ارسطو نیز در گزارشات خودش به این موضوع اشاره کرده است. در آب سرد دو نوع پیوند هیدروژنی ضعیف و قوی داریم اما در آب گرم تنها پیوندهای قوی هیدروژنی باقی میمانند. اگر آب سرد بخواهد به یخ تبدیل شود میبایست ابتدا پیوندهای هیدروژنی ضعیف را شکسته، آن مولکولهای آزاد را به یخ تبدیل کند سپس پیوندهای قوی را شکسته و بعد از آزادی مولکولها آن ها را به یخ تبدیل کند. اما در آب گرم به دلیل بالا بودن دما پیوندهای ضعیف شکسته شده است. پس آب گرم مولکولهای آزاد بیشتری در مقایسه با آب سرد دارد و راحتتر یخ میزند. البته این دلیل نمیشود تا آب را گرم کنید و سپس در فریزر قرار دهید چون خود گرم کردن وقت زیادی میگیرد!