برای ورود به پایگاه دانلود مقاله GetArticle کلیک کنید
چطور مقاله بخوانیم؟
پس از پیدا کردن مقاله خوب و دانلود اون، کار خوندن مقاله شروع میشه. چند تا نکته مهم باید در این زمینه مطرح بشه. نکته اول به چکیده یا Abstract برمیگرده. هر مقالهای، یک بخش ابتدایی تحت عنوان چکیده داره. تو این بخش کوتاه، که معمولاً نباید بیشتر از 200 کلمه باشه، نویسنده موضوع مورد بحث مقاله خودش و همچنین نتیجهگیریهای نهایی رو عنوان میکنه. پس، پیش از دانلود مقاله حتماً چکیده اون رو بخونید تا مطمئن شید که مقاله با موضوع مد نظر شما همخوانی داره.
بخش اول مقاله شامل مقدمه یا معرفی میشه. این نکته رو باید در نظر داشته باشید که مقاله مثل کتاب نیست و نباید فکر کنید که خوب حالا از مقدمه رد بشیم بریم سراغ اصل مطلب! نویسنده تو بخش مقدمه که معمولاً کوتاه هم نوشته میشه، حتماً نکاتی رو ذکر میکنه که در ادامه مقاله استفاده میشه. پس فقط در صورتی که به موضوع اشراف کامل دارید، از خوندن مقدمه صرفنظر کنید.
بعد از مقدمه، بدنه اصلی مقاله شروع میشه. نویسنده تو این بخش، که در قالب زیر تیترهای متعددی نوشته میشه، اطلاعات گردآوری شده یا بدست آمده رو میاره و هدف خودش از آوردن این اطلاعات رو ذکر میکنه. مهمترین نکته تو این بخش، پیدا کردن منابع دیگهست. اگر مقاله علمی-ترویجی باشه، پس نویسنده منابع متعددی رو باید استفاده کرده باشه. این منابع به دو شکل ممکنه در دل متن مقاله بیان: یا در قالب پانوشت، یا ارجاع خواننده به لیست منابع انتهای مقاله. در حالت دوم، شماره منبع در لیست پایانی درون یک براکت ذکر میشه، مثلاً شماره [2] که یعنی منبع شماره 2 در لیست منابع انتهای مقاله. در حالت اول هم، اسم منبع تو پانوشت همون صفحه میاد که البته، لیست منابع در انتهای مقاله هم حتماً اومده.
در مجموع، اگر مقالهای که میخونید مرتبط با موضوع شما باشه، پس قسمت بدنه مقاله میتونه خیلی به کارتون بیاد. اگر در حال نوشتن مقاله هستید، پس توصیه میشه اون اطلاعاتی که بنظر خودتون به دردتون میخوره رو فیشبرداری کنید: یعنی بصورت دیجیتال یا فیزیکی یادداشت کنید که فلان صفحه فلان منبع، فلان اطلاعات رو ذکر کرده. اینجوری، میتونید با مراجعه به فیشهای خودتون، راحتتر و سریعتر مقاله خودتون رو بنویسید.
بخش انتهایی مقاله هم جمعبندی یا نتیجهگیریه. در این بخش، بسته به نوع مقاله، محتوای متن فرق میکنه. اگر نویسنده نتایج خودش رو بصورت قسمت قسمت در دل بدنه اصلی مقاله گفته باشه، پس این بخش صرفاً یک جمعبندی از او نتایج و ذکر نکات پایانیه. ولی اگر در بدنه مقاله صرفاً اطلاعات و نکات مهم ذکر شده باشه، اونوقت این بخش نتیجهگیری نهایی نویسندهس که باید خیلی هم مهم باشه.
در مجموع باید گفت که با هر چه بیشتر خوندن مقالات، تسلط شما در تشخیص ساختار و محتوای مقالات بیشتر میشه. مقالات بخاطر حجم کمی که دارن، همیشه اطلاعات مهم و مفیدی رو به خواننده منتقل میکنن. با این حال، میزان اشراف شما به موضوع اومده تو مقاله هم خیلی میتونه در نحوه خوندن مقاله مهم باشه.
مطالب مرتبط:
داستان مقاله - قسمت اول - چرا مقاله بخوانیم؟
داستان مقاله - قسمت دوم- مقاله چیست؟
داستان مقاله - قسمت سوم - چرا مقاله انگلیسی!
داستان مقاله - قسمت چهارم - چه مقالهای بخوانیم؟(1)
داستان مقاله - قسمت پنجم - چه مقالهای بخوانیم؟(2)